HPV és a párkapcsolat - Milyen veszélyeket rejt?

T.Doktor Úr! 1 éve diagnosztizáltak nálam HPV-t.Tipizálás nem történt, mert a rákszűrés P2-es lett.Legutóbbi eredményem szerint sikerült legyőznöm a vírus, de most kérdésessé vált, hogy párom elkapta-e tőlem. Elég gyakoriak az együttléteink és nem használtunk mindig óvszert a védekezésre.Ön szerint mennyire valószínű, hogy párom is elkapta a vírust tőlem? Hol tudja magát megvizsgáltatni? Milyen vizsgálatra számíthat? Hozzávetőlegesen mennyi idő, míg az eredmény elkészül? Amíg az eredményre várunk élhetünk-e továbbra is szexuális életet vagy így visszafertőződöm? Óvszer használatával elkerüljük-e a fertőzés veszélyét? Milyen könnyen terjed a vírus...csókkal, orális érintkezéssel vagy a nemi szervek kézzel való érintésével is megfertőződhetek újra? Igaz-e amit egy helyen olvastam a neten, hogy mivel ugyanazt a vírus kapnám vissza, az ellen már az immunrendszerem hatásosan tud védekezni? Nincs az oda-vissza fertőzésnek esélye... Mennyire veszélyes férfiakra ez a vírus? Milyen veszélyeket rejt? Ugyanaz a kezelési mód, mint a nőknél? Válaszát előre is köszönöm. Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza HPV témában

A vírus átadásának esélye nagy.

A szűrés egyrészt a hpv okozta tünetek, elváltozások keresését jelenti, másrészt lehetőség van laboratóriumi víruskimutatásra is.

A vírus szexuális úton terjed, de férfiaknál elenyésző számban okoz olyan elváltozást, mely kezelést igényelne.

A HPV nem gyógyítható, de az általa okozott betegségek kezelhetőek.

Kérdés: 2015. március 16., 19:32; Megválaszolva: 2015. március 16., 23:01
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció