Elkaphattam valamit?

Tisztelt Doktor Úr! A tényállás a következő: nyilvános (! ) wc-ben dolgom végeztél próbáltam magamat rendbe tenni, amikor egy rossz mozdulat következtében a slusszkulcsom kiesett a zsebemből, bele a wc kagylóba. Sajnos nem peremes wc volt. Mivel nem akartam hazagyalogolni gondolkodás nélkül utána nyúltam, és két ujjam is nedves, koszos lett. Természetesen azonnal kezet mostam (többször is) , majd amit eljutottam a táskámhoz megmostam a kezeim ilyen antibakteriális kézmosógélben. Kérdésem a következő: elkaphattam-e valamiféle fertőző betegséget így, mivel nyilvános wc és fogalmam sincs mennyire tartják tisztán (HIV, hepatitis) . Ha van esély a fertőződésre, mennyi idő múlva érdemes vérvizsgálatot végeztetni, mennyi idő elteltével mutatható ki a vírus? Köszönettel: G.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Ilyen módon nem kaphatott el sem HIV betegséget, sem hepatitist, efelől megnyugodhat. Vérvizsgálat szerintem felesleges.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. március 03., 18:31; Megválaszolva: 2015. március 03., 19:56
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után