Herpes genitalis

Tisztelt Doktor Úr! December közepén kaptam el a herpeszt, ami magas (39 C) lázzal, fájdalmas lágyéki és nyaki nyirokcsomó duzzanattal, fogínygyulladással járt. Első dolgom volt elmenni a nőgyógyászhoz, aki megvizsgált, csak külsőleg voltak láthatóak a herpesz jelei. (Orális úton kaphattam el, mivel a barátom a száján hólyagos stádiumba lévő herpesz volt, rá 4 napra én is furcsa, égető, viszkető érzést kezdtem el tapasztalni a nemi szervemen. A gyógyszer és kenőcs hatására szépen gyógyultak a herpeszek. A mai napig sem volt semmiféle panaszom ilyen téren. (Pedig megint volt egy hete 39C-os lázam, de ez már az influenza miatt, herpesz pedig sehol, remélem, hogy mégegyszer nem kell átélnem ezt a szenvedést.) Viszont a nyirokcsomóim nem teljesen húzódtak vissza, van ami teljesen eltűnt, van amit ki tudok tapintani, aprók de tapinthatók ha keresem őket. Voltam már nőgyógyásznál is vele, aki azt mondta: még két hónapig is eltarthat, hogy visszahúzódjanak az apró nyirokcsomók. Viszont én aggódom, mivel lassan 3 hónapja voltam herpeszes és eddig elhúzódik? Ön szerint mit tegyek? Várjak vagy keressek fel másik orvost? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza nyirokcsomók témában

Kedves Kérdező!

Gyulladást, fertőzést követően a nyirokcsomók teljes eltűnése akár több hónap is lehet. Mivel Önnél a gyulladásos nyirokcsomók nagysága és érzékenysége csökkent, nincs oka aggodalomra.

Kérdés: 2015. február 28., 09:54; Megválaszolva: 2015. március 02., 18:14
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után