hiv fertőzés

Tisztelt Doktor úr, elnézését kérem, ha másodszor kapja meg levelem, de a rendszer nem jelez vissza, hogy elment-e a kérdésem. Homoszexuális vagyok, február 13-án volt egy kockázatos orális aktusom, passzív félként, védekezés nélkül, ismeretlennel. Anális aktus nem volt. Sperma került a számba és a szemembe is. Másnapra belázasodtam, a torkom és a végtagjaim fájni kezdtek, levertséget tapasztaltam, következő napra pedig a nyirokmirigyeim is begyulladtak. Sok helyen olvasom, hogy a HIV fertőzés első influenza-szerű tüneti 2-4 hét múlva jelentkeznek, és jelenleg amúgy is influenza járvány van, de ettől függetlenül aggódom. Szeretném megkérdezni, hogy jelentkezhetnek-e ezek a tünetek már a megfertőződés másnapján (olvastam, hogy a vírus pár nap alatt épül csak be a szervezetbe) , és van-e reális esélye annak, hogy orális úton fertőződhettem meg? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza HIV témában

Tisztelt Kérdező!

A fenti módon a betegség átvitelének esélye elég kicsi.

A HIV tüneteket először a fertőzést követő 3-6 hét múlva okoz, így azok a tünetei nem vezethetők vissza az egy nappal korábbi eseményekre.

Amennyiben továbbra is kétségei vannak, szűrővizsgálatok elérhetőek.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. február 24., 17:37; Megválaszolva: 2015. február 24., 19:37
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után