érdeklődés

Tisztelt Doktor Úr! Azzal az észrevétellel fordulok Önhöz, hogy kb. két hete vettem észre azt, hogy megváltozott a folyásom mennyisége és szaga. Különösebb tüneteket nem észleltem, tehát hasi görcs vagy bármilyen szúró-viszkető érzést nem tapasztaltam. Gondoltam, mivel menzesz előtt álltam majd a tünetek enyhülnek, esetleg ahogyan tisztul a hüvelyem a mensturációs vérrel ez elmúlik. Ám a menzeszem megjötte után is ezt tapasztaltam mégpedig a véremnek van kellemetlen, már ruhán keresztül "átszivárgó" szaga. Nagyon aggódom emiatt, mivel monogám kapcsolatban élek immáron 3, 5 éve, így nem gyanítom, hogy a páromtól kaphattam volna el bármit is. Védekezni ugyan sosem védekezünk, gondolja, hogy a párom hordozhat bármiféle olyan gombát vagy élősködőt amelyek nála nem ellenben nálam tünetet okoz? Gondolja, hogy szükséges lenne esetlegesen egy kenet vétel? Méhnyakrák szűrésre minden évben járok, még nincs egy éve, hogy voltam. Az egyik alkalommal egy borsónyi polipot találtak a méhszájon, azt az orvosom eltávolította és azóta hálistennek nem volt vele problémám. Gondoloja lehet ezzel összegfüggés? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Fábián Tímea

† Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyfolyás témában

Kedves Tímea! Egyszerű, valószínűleg bakteriális fertőzése van hüvelyében. A menstruációs vér ne kitisztítja, hanem kiváló táptalaj lévé, rontja a helyzetet. A partner hordozza a kórokozót panaszmentesen, és visszaolthat, ha nincs egyidejűleg kezelve. Receptköteles gyógyszerek kellenének, így érdemes lenne felkeresni nőgyógyászát, aki egyszerű Ph tesztcsíkkal el tudja különíteni, hogy gomba, vagy baktérium. Más gyógyszert igényel a különbözőség. A legfontosabb: bármely gyógyszer tönkreteszi a védő tejsav baktériumokat is, így a kúra után azonnal használja valamelyik hüvelyi probiotikumot, recept nélkül kaphatók, olvassa el a használati utasítást. ha rendb4n lesz, érdemes a probiotikumot heti 1-2x hosszabb távon is használni.

Kérdés: 2015. február 19., 19:44 ;Megválaszolva: 2015. február 20., 18:21
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HPV okozhatja a régóta tartó...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 18 éves vagyok, augusztus hónapban mentem el először nőgyógyászhoz, általános vizsgálatra, és gyógyszert...
Egészséges ember széklete is okozhat...
Tisztelt Dr! Egy igen szerencsétlen eset miatt írok. A kérdés teljesen komoly, bár leírva talán nem annak tűnik. Dugulást szereltem a WC lefolyó...
Lehetek-e férges a macskámtól?
Kedves Doktornő/Doktor Úr! A cicámról kiderült, hogy férges. Kis fehér rizsszem alakú férgek jönnek ki belőle. Kezelését megkezdték. A...
Toxoplasma
Hányás, hasmenés