Érdekes állapot!

Jó napot! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy tudtommal egyik ismerősöm HIV pozitiv személyel létesített nemi kapcsolatot. Eddig ez engem nem is érint, csakhogy közös szemceruzát használtunk egy pár alkalommal. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi az esélye annak, hogy így lehessen elkapni a vírust?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza HIV témában

Kedves Kérdező!

Közös szemceruza használattól nem lehet HIV fertőzést kapni. Ráadásul, arról sincs információ, hogy az ismerőse fertőződött-e HIV-vel. A HIV szexuális úton, vérrel és testnedvekkel terjedhet, a szemceruzát pedig a bőrön használják.

Kérdés: 2015. február 08., 21:46; Megválaszolva: 2015. február 10., 22:20
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?