Vajon HIV tünetek -e?

Kedves Doktornő! 18 éves meleg srác vagyok, december 29. orális szexeltem egy fiúval. Másnap este a hidegben sétáltam illetve hideg italt is fogyasztottam. December 31. belázasodtam illetve a torkom is fáj. Lehet -e ez HIV vírus tünete vagy csak szimpla megfázás? HIV vírust mennyi idő elteltével tudja kimutatni a szűrő vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza HIV témában

Kedves Kérdező!

Az esetleges HIV fertőzést követően körülbelül 1 héttel felléphetnek influenzaszerű tünetek. Az Ön által leírt fertőzés azonban inkább megfázásnak tűnik. A HIV fertőzést követően kb. 3 héttel lehet a fertőzést laboratóriumi módszerekkel igazolni. Javasolnám, hogy menjen el szűrővizsgálatra és ettől függetlenül járjon rendszeresen szűrésre, mivel esetleges HIV fertőzés esetén a korai kezelés a legeredményesebb. A jövőbeni aggodalmai elkerülésére pedig minden alkalommal használjon óvszert.

Kérdés: 2015. január 01., 22:14; Megválaszolva: 2015. január 03., 16:49
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina