Hirdetés
      • Alapozott e a gyanú májgyulladásra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már másfél hete levert, fáradékony vagyok. Étvágyam se a régi hasfájásra panaszkodom. Látott a háziorvosom aki laborvizsgálatot kért. Magas lett a totál Bilirubin szintem 54, 75 umol/l ismételve lett! 2014.08.15-én kórházi vérvizsgálatban az alabbi értékek vannak: Totál Bilirubin: 51, 2 Direkt Bilirubin:31, 2 GOT: 12 GPT: 8 WBC/fws/: 10, 5*10 RBC/vvt/: 5.40*10 hgb: 173g/l htr: 0, 49 Plt: 239*10~ L Második eredmény ugyanezen a napon: Totál Bilirubin: 55, 9 Direkt Bilkrubin: 13, 1 GOT: 12 GPT: 6 LDH: 207 U/L WBC/fvs/: 9, 47*10 RBC/vvt/: 5, 42*10 hgb: 167 g/l htr: 0, 49 A kórházból hazaengedtek de nem vagyok nyugodt. Mivel a gyanakvásom okkal feltételezhető kerülöm a társaságot a higéniás feltételeket betartom. A háziorvos javasolt hepatológia kivizsgálást. Tapasztalok magamon kiütést de nem viszket és elvétve van csak. Kétségbe vagyok esve a hepatológiai vizsgálatra alig kaptam elfogadható időpontot. Nem tudom mit tegyek. Féltem a családom és magamat illetve a környezetemet. Anyukám kb 2 hete panaszkodott fáradtságra, izületi fájdalomra. Én nem élek párkapcsolatban nincs alkalmi barátnőm se mivel nem szeretem a kalandokat. Sokat járok túrázni kerékoárral Romániába. Nemrégiben kint nekem jött egy hajléktalan volt bőrrel való érintkezés. Elkaphattam tőle a betegsévet? Mit tegyek kérem adjon tanácsot! Várom válaszát. Köszönettel: Gábor

        Dr. Pék Tamás válasza a bilirubin témában

        Tisztelt Kérdező! Májgyulladása nincs, hiszen GOT és GPT értéke normális. A bilirubinszint emelkedését több dolog is okozhatja májgyulladáson kívül, pl. a Gilbert-kór is. Nem hiszem, hogy levertsége, hasfájása a hajléktalannal való érintkezéssel összefüggésben lenne. Esetleg pár nap múlva meg kellene ismételni az eredményeket. Tisztelettel:


        Kérdés: 2014. augusztus 22., 15:18; Megválaszolva: 2014. augusztus 29., 16:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm, egy csodás 9 éves kislány aggódó anyukája vagyok. Kb 1 hetet hurutosan köhogött vasárnap délutánra enyhe láza volt ami 38,5 nél nem volt több. Elesett bágyadt volt hétfőn az orvos (a maternity kids maganklinikara járunk.) nagyon...
        A 2 éves kislányom keddi napon kezdet el hányi szerdára elmúlt utána lázas haménése -volt csütörtökön hasményés egész péntekig semi kedve nincs vágyat ja és zöldes a kakia .ors granulátum van hogyan agyam be neki egyszere vagy apránként
        Tisztelt Doktornő/ doktor Úr! Kislányom még egy éves kora előtt megkapta a Varivax védőoltás első oltását, mert a játszótéren együtt játszottunk egy kisfiúval akiről kiderült, hogy bárányhimlős lett még aznap beoltattam a...
        Kedves Doktornő! 2-es stádiumú szifiliszem van/volt. Kb egy hónapja voltam orvosnál és megkaptam a szükséges injekciót. Látványosan elkezdtek múlni a tünetek hála istennek, viszont foltokban kihullott a hajam még fertőzés miatt és elvagyok...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.