Alapozott e a gyanú májgyulladásra?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már másfél hete levert, fáradékony vagyok. Étvágyam se a régi hasfájásra panaszkodom. Látott a háziorvosom aki laborvizsgálatot kért. Magas lett a totál Bilirubin szintem 54, 75 umol/l ismételve lett! 2014.08.15-én kórházi vérvizsgálatban az alabbi értékek vannak: Totál Bilirubin: 51, 2 Direkt Bilirubin: 31, 2 GOT: 12 GPT: 8 WBC/fws/: 10, 5*10 RBC/vvt/: 5.40*10 hgb: 173g/l htr: 0, 49 Plt: 239*10~ L Második eredmény ugyanezen a napon: Totál Bilirubin: 55, 9 Direkt Bilkrubin: 13, 1 GOT: 12 GPT: 6 LDH: 207 U/L WBC/fvs/: 9, 47*10 RBC/vvt/: 5, 42*10 hgb: 167 g/l htr: 0, 49 A kórházból hazaengedtek de nem vagyok nyugodt. Mivel a gyanakvásom okkal feltételezhető kerülöm a társaságot a higéniás feltételeket betartom. A háziorvos javasolt hepatológia kivizsgálást. Tapasztalok magamon kiütést de nem viszket és elvétve van csak. Kétségbe vagyok esve a hepatológiai vizsgálatra alig kaptam elfogadható időpontot. Nem tudom mit tegyek. Féltem a családom és magamat illetve a környezetemet. Anyukám kb 2 hete panaszkodott fáradtságra, izületi fájdalomra. Én nem élek párkapcsolatban nincs alkalmi barátnőm se mivel nem szeretem a kalandokat. Sokat járok túrázni kerékoárral Romániába. Nemrégiben kint nekem jött egy hajléktalan volt bőrrel való érintkezés. Elkaphattam tőle a betegsévet? Mit tegyek kérem adjon tanácsot! Várom válaszát. Köszönettel: Gábor

Dr. Pék Tamás válasza bilirubin témában

Tisztelt Kérdező!

Májgyulladása nincs, hiszen GOT és GPT értéke normális. A bilirubinszint emelkedését több dolog is okozhatja májgyulladáson kívül, pl. a Gilbert-kór is.

Nem hiszem, hogy levertsége, hasfájása a hajléktalannal való érintkezéssel összefüggésben lenne.

Esetleg pár nap múlva meg kellene ismételni az eredményeket.

Tisztelettel:

Kérdés: 2014. augusztus 22., 15:18; Megválaszolva: 2014. augusztus 29., 16:30
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Veszettség
Koronavírus terjedése
HPV Otthoni kezelése
Veszettség kockázata
Megszúrt egy vércukor mérő tű.