Nőnél tünetmentes STD fertőzés

Tisztelt Doktornő/doktor úr! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz: Szexuális együttlét után a péniszemen a bőr állaga megváltozik, már sokszor aktus közben, de utána mindenképp időszakosan égő érzés, és gyakori vizelési inger jelentkezik. Candida krémre kevésbé, Pimafucort krémre aktívabban reagált, ez utóbbi esetén néhány napon belül regenerálódik, bár a teljes gyógyulás hosszabb időt vesz igénybe. A makk időnként fényes és feszes, időnként pedig természetellenesen ráncos, és kiszáradt. Páromnál az első panaszra a nőgyógyász pimafucin kúpot írt, ezután a panasz ismét jelentkezett. Kenetvizsgálatot kértünk, ami baktérium jelenlétét mutatta ki (nem nevezte meg az orvos) . Erre az orvos egy nem receptköteles, baktériumölő, hüvelyflóra helyreállító készítményt javasolt (lactofeel) . Ezt is lelkiismeretesen végigcsináltuk a javasolt időszakban, szexuális életet egyik kezelés során sem éltünk. A kezelés utáni együttlétkor a panaszok ismét előjöttek, a makkomon égő érzés jelentkezett, a bőr állaga megváltozott. Páromnak panasza, rendellenes folyása, égő érzése nincs. Alternatívaként próbálkoztunk időközben az anális közösüléssel, ennek eredményeként csupán azt értük el, hogy már ez után is érzékenységi reakció jelentkezik közösülés után. Óvszerrel a probléma nem jelentkezik. Ugyan bejelentkeztünk egy teljes kivizsgálásra, de ennek átfutása elég hosszú, addig pedig szeretném, ha valamelyest közelebb kerülnénk a megoldáshoz. Illetve érdekelne, hogy előfordulhat-e, hogy ez egy baktériumfertőzés, és mi magunk juttattuk át a végbélbe is az anális szex során (tudom, orvosilag ez utóbbi nem javasolt, de a higiénés szabályok betartása és maximális körültekintés mellett igyekeztünk a kockázatot minimalizálni) . Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza nemi fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Anális szex óvszer nélkül?! Ha így történt, akkor nincs mit csodálkozni a fertőzéseken. De inkább fordított irányú fertőzés szokott előfordulni: a végbélből kerül a húgyutakba a sok oda nem illő baktérium.Remélem a kivizsgálás eredménnyel jár és a megfelelő kezelés megoldja a problémájukat.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. június 19., 17:52; Megválaszolva: 2014. június 22., 14:49
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Fehér foltok a péniszen
Üdvözlöm! szeretném a segítségüket kérni. Kb 2 hete egy kis fekélyszerű seb jelentkezett a fitymán és körülötte fehér száraz foltok. A seb...
Könnyűvér
Tisztelt Cím! Azt szeretném kérdezni hogy ha én intim kapcsolatba kerülök egy könnyűvérű nővel aki vállal gumi nélkui anált meg orált, de...
gyulladás vagy fertőzés
Tisztelt Doktor Úr!   33 éves férfi vagyok.néhány napja (kb 4-5) a makkomon, a húgycsőnyílás körül nagyon enyhe vörösödést vettem észre....
Hatásos kezelés?
Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Párommal voltunk STD szakrendelésen, ahol megállapították, hogy vizeletünkben Ureaplasma urealyticum található. Emiatt...
HPV lehet a páromnál is?
Tisztelt Doktornő/úr! Párommal 1 éve vagyunk együtt, kb. 2 hónapja gombás fertőzéssel kezeltek mindkettőnket, neki ezzel egy időben 2 piros folt...