HIV fertőződés lehetősége

T. Doktor nő/úr! Kérdésem lehet, hogy banális, azonban eléggé aggódós vagyok és félek a fertőző betegségektől. A minap frissen borotváltan (láb, hónalj, bikinivonal) mentem egy szálloda wellness részlegébe és az uszodában, gőzkabinban, szaunában, stb. töltöttem az időt. Ez nem is lenne baj, de a borotválkozás közben több apró sebet is ejtettem magamon, ami vérezhetett. Aztán ráültem törülköző nélkül pl. a gőzkabin ülőkéjére, ahol sok más ember is ült, és a sebem érintkezhetett esetleg fertőző testváladékkal, stb. Akkor ezen nem is gondolkoztam, csak utólag merültek fel bennem az aggályos kérdések. Kérdésem, hogy elkaphattam-e ily módon a HIV vírust, vagy egyéb fertőzést (pl. Hepatitis)? Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a HIV témában

Tisztelt Kérdező! Ilyen módon a fenti betegségek átvitelének esélye minimális, így nem fertőződhetett meg. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. május 14., 11:50; Megválaszolva: 2014. május 22., 21:45
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt
Megfertőződhettem veszettséggel?
COVID 19 fertőzés