Adatok pontosítása. Kézmosás nélkül Ureoplasma átvihető-e saját nemi szervről saját szájba gyógyszer

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány napja diagnosztizáltak nálam ureoplasmat(aminek tunetei jelentkeztek is a nemi szerven). Az orvos felírt 200mg-os doxycicline-t 10 napon keresztül napi 2-szer. A kérdésem: ma az 5. Napja szedem a gyógyszert és óvatlanul a nemi szervem után kézmosás nélkül a számba nyúltam(a nyelvemet érintettem). A nyelvemen enyhe csípő érzés jelentkezett, de nem vagyok benne biztos hogy akkor keletkezett az érzés. Mi ilyenkor a teendő? Az eddig szedett gyógyszer meggátolja a szájban a fertőzés kialakulását, vagy a gyógyszert szedjem 10 nappal tovább(tehát 15 napig)? Válaszát Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a ureaplasma témában

Tisztelt Kérdező! Elegendő lesz a tíz napos kezelés, nem kell emiatt tovább szednie az antibiotikumot. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. május 02., 00:12; Megválaszolva: 2014. május 03., 19:51
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt