Mononucleosis

Tisztelt Dr. Úr/Nő! 48 éves, férfi vagyok, állandó gyógyszereim 2 éve: Valsartan 80mg, Merckformin 100mg. 2012. decemberében diagnosztzálták Nálam a mononucleosyst, érezvén annak minden mellékhatását. Fáradtság, láz, megszámlálhatatlan, fájdalmas vagy éppen nem fájdalmas csomókkal a nyakon illetve a fül és alsó álkapocs tájékán. Megkaptam a választ, hogy hosszú ideig elhúzódhat, törödjek bele. Úgy tűnt, hogy elmúlt a betegség kb. 1 év alatt -csak 2 csomó maradt az alsó álkapcsomon-, de idén Márciusban ismét "csomó-hegyek" lettek a nyakamon, a csuklyás-izmon, a fülem mellett az arc felöli oldalon; ezzel együtt egy mélységes, szélsőséges folyamatos fáradság-érzés áll fenn. Az arcom feldúzzadva, mintha egy elvizesedett alkoholista lennék, a fejbőrömön gennyes pattanások lettek, nem mellékesen alig tudom mozgatni a fejem. Élsportoló, jégkorongozó voltam, hozzá szoktam a fájdalomhoz, de ez a fájdalom szinte elviselhetetlen, amit a nyaki csomóknál érzek. A körzeti orvosom folyamatos válasza a kérdéseimre, hogy "ezzel együtt kell élni". Az Önök tapasztalata alapján mit lehet tenni ez ellen? Kell-e időnként ezt a betegséget vissza ellenőrízni, mert az óta sem történt más vizsgálat, csak egy elkönyvelt mononucleosysos beteg vagyok?! Munkájukat köszönöm. Tisztelettel, László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a mononucleosis témában

Tisztelt Kérdező! A mononucleosisként ismert betegséget több kórokozó okozhatja. Közös bennük az, hogy hasonló tünetekkel járnak. Elképzelhető hogy a másfél évvel korábbi betegségét az egyik, a jelenlegit egy másik vírus okozza. Hogy pontosan mi okozza betegségét vérvétellel igazolható lenne. Ha a nyirokcsomók tartósan megmaradnak, szintén javasolható vérvétel. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. április 07., 14:50; Megválaszolva: 2014. április 15., 21:18
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt