HPV fertőzésének lehetséges okai

Tisztelt Doktor Úr! Pár napja derült ki, hogy HPV-m van, ráadásul a P3-as formája már. Most Isoprinosine-t szedek rá másfél hónapig, majd rá 3 hónapra újabb rákszűrésre kell mennem. Az egyik kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ezt csak nemi úton lehet elkapni? A párommal 2 éve élünk monogám kapcsolatban, nekem ezelőtt nem volt nemi kapcsolatom, szóval a HPV-t csak a párom hordozhatta akkor? A másik kérdésem az lenne, hogy a betegség kikezelése közben lehet e nemi életet élni? És az utolsó kérdésem az lenne, ha a férfiak tünetmentesek, náluk hogyan lehet kimutatni a vírust, milyen vizsgálattal? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a HPV témában

Igen, csak nemi úton fertőz ez a típusú HPV. Ha Önnek nem volt előtte szexuális kapcsolata, akkor a mostani partnere hordozza a vírust. A kezelés alatt óvszerrel élhet nemi életet. A férfiaknál húgycsőnyílásból és a nemi szerv külső felszínéről lehet HPV kimutatást végezni.

Kérdés: 2014. április 04., 21:19; Megválaszolva: 2014. április 08., 09:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt
Megfertőződhettem veszettséggel?
COVID 19 fertőzés