Bizonytalanság

Kedves Doktor úr! Már olyan két hete úgy kelek hogy barna karikák vannak a szemeim alatt! Pár napja be is dagad minden reggel az arcom.Tegnap este is jelentkezett, de nem olyan mértékben mint reggelente! Ezenkívül a nyakamon a nyirokcsomó megvan duzzadva több helyen! Elmentem fertőzéses vérvizsgálatra ahol az orvos mirigylázat mondott, de nem biztos a diagnózis mert máj problémám a vérvizsgálatból nem derült ki és lázas se vagyok, a torkom fáj az is pár napja! Valamint felmerült, hogy macska miatt is lehet mivel mielőtt a nyakamon kijöttek volna az előtte való napokban érintkeztem macskákkal! Kb 3/4 hét múlva lesz eredménye az újabb vérvizsgálatnak hogy macska vagy tényleg mirigyláz! Nagyon rossz a bizonytalanság!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

A mirigyláznak nevezett betegség nem minden esetben jár lázzal, és májérintettséggel sem.

Ez egyébként spontán gyógyuló betegség, teendőt nem igényel.

A macska érintése még nem jár betegség átvitelével, de ha az a betegség igazolódna, ép immunitású egyénekben az is spontán gyógyul. Így, ha egyébként jól van, nyugodtan várhat a vizsgálatok eredményére.

Sok betegség járhat nyirokcsomó megnagyobbodással, az hogy milyen aktivitással keresik az okát, az a megnagyobbodott nyirokcsomók számától és nagyságától, illetve ezek időbeni változásától függ. Ha panaszai változatlanok, újra keresse fel orvosát.

Tisztelettel:

Kérdés: 2014. március 22., 09:57; Megválaszolva: 2014. március 26., 19:22
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Gyermek nyirokcsomo
Jo napot kislanyom 5 eves kb 2 3 eves kora ota van borsoszemnagysagu nyirokcsomoja van nyakon tarkonal mindket oldalon baloldali jobban latszik teljesen nem...
Infekció?
Tisztelt Doktor! Féléve fennalló tuneteim vannak, orvosrol orvosra jarok, teljesen elvesztem a magyar egeszsegugy rendszereben, magán utakon próbálok...
nyirokcsomó/fájdalom
Tisztelt Doktor úr/nő! Már kérdeztem a nyirkcsomóimmal kapcsolatban.Lassan 3 hónapja meg vannak duzzadva.De mivel mononukleózist diagnosztizáltak...
megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Több mint 2 hónapja észleltem a nyakamon pár megduzzadt nyirokcsomót, amik többnyire fájdalmatlanok, a legnagyobb...