• Tűszűrás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedved Doktornő/Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a nagyim vércukormérőjének lándzsájával (amivel szúrni lehet az ujjbegyet) megszúrtam magam vércukor mérés céljából, de ez a lándzsa/tű nem lett cserélve, vagyis ugyan ezt használja a nagyim is, akkor elkaphattam-e valamit (a tűt egyébként ő 1-2 perccel előbb használta, mint én)? Ő most 78 éves, fertőző betegsége nincs az ő állítása szerint, viszont sok egyéb krónikus betegsége van amikre gyógyszereket is szed. Lappanghat-e benne olyan betegség amit még ha ilyen tizedmásodpercnyi tűszúrással is, de el lehet kapni?

        Dr. Árki Ildikó válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt Kérdező! Azt nem tudom, milyen fertőző betegség lappang a nagyszülőben, a hepatitisB-t hepatitisC-t és a HIV fertőzést kell kizárni.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2013. január 23., 00:28; Megválaszolva: 2013. január 26., 18:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: