AIDS-el kapcsolatos kérdés!

Kérdéssel fordulok Önhöz! Munkahelyemen elmentem a mellékhelyiségre sajnos olyan a higénia, hogy nem szoktam leülni az ülőkére meg egyébként semmi idegen helyen nem teszem ezt. Mikor végeztem a wc-n akkor vettem észre, hogy az ülőkén kicsi véres folt van.Nem ültem rá, de ahogy pisiltem és esetleg felfröccsent ez a váladék ebből lehetséges, hogy el lehet kapni az aidset? Nem tudom, hogy milyen friss volt a vér. Mekkora ennek az esélye, hogy így el lehet kapni? Leggyakoribb a nemi úton terjedő? Mennyi idő után mutatható ki 100%-an az aids? Tegyük fel hogy egy ember vérrel szennyezett ülőkére ül rá abból el lehet kapni az aidset ha az előtte lévő ember aidses volt? Wc használattal nem lehet? Puszival, kézfogással, közös fürdő-wc-evőeszköz használattal el lehet kapni? Köszönettel!

Dr. Bodnár Edina válasza HIV terjedés témában

Az ön által felsorolt lehetőségekkel nem lehet elkapni az AIDS-t.

Kérdés: 2013. január 14., 18:06 ;Megválaszolva: 2013. január 21., 20:16
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
HIV fertőzés
Tisztelt Doktor úr/nő Tegnap este tapasztaltam a kezemem egy kisebb vágást amit otthon vettem észre elég jellegtelennek tünt, kicsit megpiszkálva se...
Buliban megszívattak vizipipával.
Kedves Doktor úr/nő! Szilveszteri buli során, elaludtam és úgy gondolták a körülöttem lévő srácok, hogy megviccelnek. Ez azt takarja hogy amikor...
HIV fertőzés lehet?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! éves vagyok és három héttel ezelőtt találkoztam egy spanyol fiúval. Csak egy napot töltöttünk együtt, de a nap végén...
Az AIDS terjedhet orális úton vagy...
Azt szeretném tudni, h. ha én egy AIDS-el smárolok vagy orális úton érintkezem el kaphatom-e a fertőzést? Ha egy AIDS-es orálisan kielégít akkor...
Toxoplasma