Mikor vállalhatok gyermeket borrelia fertőzést követően?

Június 9-én kullancsot távolítottam el a lágyékomból. Egy hét után tenyérnyi ovális folt jelent meg a csípés körül. Ügyeleten Osparamox 1000 12db tablettát írt fel az orvos, hat napig szedtem, majd bőrgyógyász tanácsára áttértem Amoxicilin 1000-re, amelyből 3X1 szedtem 20 napig. Vérvétel eredményeim: 06.20: Borrelia IgM 69AU/mL (>22 AU/ml pozitív) , IgG 12, 9 kétes 07.25: Borrelia IgM 53, 50 AU/ml, Borrelia IgG 13, 5 kétes 11.26: Borrelia IgM 30, 20 AU/ml, < 5.0 AU/mL Azt szeretném kérdezni, hogy szükséges-e valamilyen újabb antibiotikum kúra, illetve ilyen véreredmény mellett vállalhatok-e már most gyermeket, vagy várni kell, hogy tovább csökkenjenek az értékek? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Lakos András válasza Borrelia fertőzés témában

Az ellenanyagszint-csökkenés bizonyítja, hogy a kórokozó elpusztult. Nem szabad arra várni, hogy "negatív" legyen a lelet, mert ahhoz esetleg több év is kellene. Szóval, hajrá, nincs értelme további vizsgálatokat végeztetni.

Kérdés: 2012. december 10., 23:04 ;Megválaszolva: 2012. december 12., 21:38
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata
Veszettség
Koronavírus terjedése
HPV Otthoni kezelése