Érdemes elmennem urológushoz vagy más orvoshoz?

A barátnőm nyáron elkapott egy felfázásszerű fertőzést, ami gyakori vizelési ingerrel és csípő érzéssel járt. Akkor még azt hittük, hogy csak egy egyszerű felfázás, és el is múlt. Azonban körülbelül 3 hét után, újra előjött, ugyanilyen panaszokkal, ezért nőgyógyászhoz mentünk, ahol az orvos chlamydiát állapított meg (kenetvétel nélkül) . Mindketten beszedtük a Sumamed-et, amit az orvos ajánlott, és ő még használt Klion-D hüvelykúpot is. Közben egy rákszűrésen HPV-gyanút mutattak ki. Ezután újra visszatért a fájdalom, ezért ismét elmentünk a nőgyógyászhoz, most Betadine kúrát javasolt, amit már be is fejezett, és most nincs is panasza. Ajánlott-e, hogy elmenjek kivizsgáltatni magam a visszafertőzés ellen, vagy pedig nekem elég volt a Sumamed? Semmilyen panaszom sincsen. Előre is köszönöm.

Dr. Tóth Gyöngyi válasza Chlamydia témában

Tisztelt Kérdező!

Ha jól értelmezem egyiküknél se történt mintavétel tenyésztésre, így nem tudom megmondani hogy pontosan milyen fertőzésük volt, elég-e a kapott kezelés. Számos betegség pl. a Chlamydia is sokszor tünetmentes. Azt javasolnám, hogy mindketten kérjenek egy tenyésztéses vizsgálatot, melyet lehet hogy Bőr- és nemibeteg gondozóban fognak könnyebben elvégezni, mint nőgyógyász vagy urológus orvosnál.

Kérdés: 2012. november 05., 20:07; Megválaszolva: 2012. november 06., 18:36
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Chlamydia fertőzés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tavaly páromnál chlamydia fertőzést diagnosztizáltak, az én tesztem akkor negatív lett, így csak ő kapott kezelést. Pár...
Chlamydia pneumoniae
Tisztelt Doktor Úr! A vérvételem eredménye a következő: -Chlamydia pneumoniae IgA/MIF pozitív -Chlamydia pneumoniae IgM/MIF negatív -Chlamydia...
Chlamydia pneumoniae
Kedves Doktornő! A vérvételem eredménye: - Chlamydia pneumoniae IgA/MIF pozitív - Chlamydia pneumoniae IgM/MIF negatív - Chlamydia pneumoniae...
Chlamydia
Tisztelt Dr nő/úr! Lassan 2 éve szenvedek Chlamydia Pneumoniae-ba.. többféle antibiotikumot szedtem -míg szedtem és tartott a hatása nem volt...
chlamydia nemi betegség
Tisztelt Dr. Szalóczy Péter 7 hónapja vagyok kapcsolatban és 3 hete voltam elöször nőgyógyásznál. Azt mondta, hogy chlamydiám van. Irja hogy...