fertőzés

Jó napot! Három hete derült ki, hogy candida fertőzésem van a bélrendszeremben (a leleten ez van candida albicans: kevés telep) , szeretném a barátomat is kivizsgáltatni, de mivel nem ebben amegyében van a háziorvosa és nem tud hazmenni azt szeretném kérdezni milyen rendelésre, osztályra kell mennie egy klinikán (pl: belgyógyászat, fertőző betegségek osztálya ha van ilyen vagy nem tudom nem vagyok jártas e téren) , ahol ki tudják deríteni van e az ő szervezetében is fertőzés? valamint azt is kérdezném, h ogy eza betegség terjed e nyállal? tegnap a nyelvemen már fehéres sárgás lepedék is megjelent ez ellen mit használhatok? Ezeket a ygógyszereket kell szednem (sajnos még nem tudtam kiváltani) :dicetel, nystatin ezekkel az egész szervezetem fertőtlenítődik. tehát meggyógyulhatok teljesen?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza candida fertőzés témában

Elsőként is a Candida a normál bélflóra része, tehát a kevés telep nem jelent kóros állapotot, és mint ilyen, elkapni sem lehet.egyébként székletmintából való vizsgálatokat ha nem a háziorvos, akkor belgyógy. vagy gasztroent. szakrendelés kéri általában. A lepedékes nyelv lehet emésztési zavar jele, tehát agyakori, kis étkezések, pre- és probiotikumok használata segíthet a problémán.

Kérdés: 2012. november 02., 11:51; Megválaszolva: 2012. november 04., 13:58
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Candida gyanú
22 éves nő vagyok és sok tünetem utal a Candida gomba elszaporodására pl: gyomorproblémák, hajhullás, visszatérő hüvelygomba, stb. Érdeklődni...
Candida
T. Dr. úr! Candidám van az egész szervezetemben láb gomba, tenyerem viszket, a fülemből sötét aszalt szilva színű váladékot szedtem ki...
Candidjára mennyi ideig kell a...
koszonom a valaszt a candidaval kapcsolatosan, de azt szeretnem tudni meg hogy menyi ideig kell a nystatint szopogatni es ha szukseges a dieta. koszonom
Entrococcus facelis fetőzés?
VRE baktérium miatti elkülönítés
Tisztelt infektológus doktor úr! Kórházban voltam szepszissel. Ott viszont ajándékba elkaptam a VRE baktériumot. Emiatt bármilyen gondom van, nem...