Hol végeznek szűrést egy új kapcsolat előtt?

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Új kapcsolatom van, és mielőtt elhagynánk az óvszert, mindketten szeretnénk megbizonyosodni arró, hogy előző kapcsolatunkból nem hoztunk-e át valami fertőzést. Hol és milyen módon lehet ilyen vizsgálatot kérni, beleértve az ADS szűrést is. Szeretnénk tiszta lappal kezdeni. Előre is köszönöm.

† Dr. Szalóczy Péter válasza nemi betegségek szűrése témában

Kedves Kérdező! Ha panaszmentesek, és kiváncsiak csupán, nőgyógyászati szűrést bármelyik szakrendelés tenyésztéssel elvégez. Nem tudom, azb AIDS szűrésnek, mely szerencsére hazánkban csak bizonyos eseekben, életmódokban vagy nyakló nélküli összevissza kapcsolatokban esetleges, van-e értelme, de ha megnyugtató, bármely területi bőrgyógyászati szakrendelésen anonim módon bonyolítható. Ha most egy tenyésztés rendben van, soha nincs garancia, hogy egyéb úton a hüvelyben amúgy mindíyg jelen lévő de el nem szaporodott, úgynevezett fakultatív kórokozó nem tenyészik-e ki bármikor egy ilyen érzékeny vizsgálattal. A hosszútávú panaszmentesség elősegítője, a recept nélkül kapható hüvelyi probiotikumok kúpos vagy kapszulás használata az egészséges hüvely és az aktiv, védő tejsav baktériumok fernntartására.

Kérdés: 2012. október 26., 01:05; Megválaszolva: 2012. október 29., 19:25
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Majomhimlő
Igaz-e, hogy aki még kapott fekete himlő elleni védőoltást ("tüzes karcolás"-nak hívtuk gyerekkoromban) , az védett a majomhimlővel szemben? Egyszer...
Veszettség
Koronavírus terjedése
HPV Otthoni kezelése
Veszettség kockázata