hüvelygomba vagy nem

Kedves Doktorúr! Egy évvel ez előtt hüvelygomba fertőzést kaptam antibiotikus kúra miatt. Akkor én is és a párom is gyógyszeres kezelést kaptunk. Az én tüneteim elmúltak, a páromnak pedig nem is voltak. Most viszont nekem is van egy enyhe folyásom, a párom pedig viszketésre és vizeléskor csípő érzésre panaszkodik. Összefügg a két dolog? Lehetséges hogy visszatért a gomba, vagy pedig hogy mindketten felfáztunk? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! A hüvely fertőződése mindennapos problémája a hölgyeknek, nem csak antibiotikum kezelés után alakul ki. Ennyi idő után nem valószínű az összefüggés a korábbi gombával. A jelen tüneteknél tisztázni kéne, hogy most gomba, vagy baktérium a kórokozó. Ha erre most nincs lehetőség, a legegyszerűbb az lenne, ha 10 db. CNS hüvelykúpot iratna fel bármely orvossal tíz egymást követő nem vérzuős este helyezzen fel egyet a hüvely mélyébe. Legalább kétszer teremtsen lehetőséget, hogy 1-2 óra nmúlva együtt legyen partnerével, az ő bekenése a testmelegben olvadt kúpanyaggal így a legegyszerűbb. A kúpot a ptika készíti el sok alkotórészből, melyek gombára vagy baktériumra egyaránt hatnak. A kúp kiirtja a hasznos védő tejsavbaktériumokat is. Ezek gyors visszatelepítésére vegyen recept nélkül kapható hüvelyi probiotikum kúpot, vagy kapszulát, olvassa el a használati leírást. Igy hosszú távra egészséges, kórokozó mente hüvelye lesz.

Kérdés: 2012. október 23., 17:56; Megválaszolva: 2012. október 27., 10:41
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után