nemibetegség, nőgyógyász

Tisztelt Doktor! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy márciusban volt egy szűrésem, ami semmi rosszat sem mutatott ki. Most októberben kijöttek rajtam olyan tünetek, amik a Condylomára utal. A párommal január óta élünk nemi életet, és egyikőnk se volt mással ez idő alatt. Az lenne a kérdésem, ha netán tényleg ilyen betegségem van, akkor lehetséges, hogy tőle kaptam el? (Mivel előttem legalább 14 nővel volt együtt, én meg előtte csak egy fiúval, és vele is csak tavaly júniusban) Ha tőle kaptam el, akkor ezt miért nem mutatta ki a szűrés? Azért aggódom ennyire, mivel nem tudok, csak november 12.-én orvoshoz menni, és ez mennyire jelent nagy bonyodalmat, problémát, lesz e súlyosabb károm belőle. Az orvosom sajnos csak akkor rendel. Másik kérdésem az lenne, hogy ha netán tényleg ez a betegségem van, és időközben megjön.. akkor a tünetek a menstruáció után is még tapasztalhatóak lesznek? Azért kérdezem, mert nyilván ha elmúlik annak hatására, akkor hiába megyek az orvoshoz, nem fogja látni. Ami még fontos, hogy az utóbbi 2 hónapban nagyon legyengül az immunrendszerem is, 56 kilóról 45-re "sikerült" lefogynom. Lehetséges, hogy a vírus már bennem volt, és csak most jött ki? Régebben is volt egy-egy kis kakastaréjszerű kinövésem a hüvelybemenetnél, de mindig pont menstruáció előtt, és azutánra mindig elmúlt. Tudom, hogy nem lehetek orvosi vizsgálat nélkül biztos abban, hogy Condylomám van, csak a feltételezés végett kérdezem ezeket a dolgokat, mivel nem tudok, csak november közepe felé orvoshoz menni, és ha netán az van, akkor mi várható. Elnézést a sok-sok talán felesleges információért, csak próbáltam mindent leírni, mivel már nagyon kétségbe vagyok esve. (Mindenesetre azért leírom a tüneteimet: Apró kis kinövések a hüvelybemenetnél, ami annyira megduzzadt, hogy már a nyílás sem látszik, a kinövések bőrszínűek, nem pirosak, vagy fehérek. Nem viszket, nem fáj. Alhasi fájdalom erős, hajhullás is nagyon nagy mérték, (nem tudom köze van-e) . Előre is köszönöm szépen!:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza condyloma témában

Kedves Kérdező! Ha valóban condylomája lenne, helyesen írja, az vírus eredetű jóindulatú hámelváltozás. Rendszerint többszörös, kemény, barázdált felszínű képletecskék, ártalmatlanok, de növekszenek, szaporodnak. Szűzi életet élők is fertőződhetnek vele, ne gyanusítson, ha kedves a partner. Ha valóban condylómák, nem nagy elterjedésnél ecseteléssel visszafejleszhetők, ha elhanyagoltabb és régi, sebészileg vagy lézeresen eltávolíthatók, ekkor kellemetlenebb a gyógyulása. Novemberig ne aggódjon, ettől házasélet is élhető. Mrgjgyzem, leromlott immunrendszer mindíg kedvez a vírusok elszaporodásának, aktivizálódásának. Erősitse vissza immunrendszerét.

Kérdés: 2012. október 21., 13:42; Megválaszolva: 2012. október 26., 10:21
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Condyloma és rákszűrés
Tisztelt Doktor úr! 2015. október elején a nőgyógyászom Condyloma-t diagnosztizált, és Condyline-t írt fel. Egy kis fehér pötty volt a gát és a...
Így fetőzhet-e a condyloma?
Üdvözlöm! Több mint egy éve kiderült, hogy condylomám van, az akkori páromtól kaphattam el, ő nem tudodd róla, hogy van. Condyline oldattal...
Condyloma gyógyszeres kezelése
Tisztelt Doktor Úr! Condylomát diagnosztizált 2 hete nálam az orvosom. 1 doboz Isoprinosine tablettát és 2 üveg Condyline oldatot írt fel. Múlt...
Condyloma betegség és lézeres...
Tisztelt Doktor! A baránőmnél diagnosztizáltak condyloma nevezetü betegséget, őt kezelték lézeres mütéttel és semmi mással (bár sztem ennyi...
Condyloma gyógyulási folyamata
Tisztelt Doktor Úr! Nagyjából 3 éve Hpv3 magas rizikójú (16) vírust találtak nálam, rendszeres ellenőrzést követően a múlt év...