Nemi érintkezés utáni égő, viszkető érzés a hüvelyben

Tisztelt Dr.Úr/Nő! A problémám a következő: Mostanában elég gyakran történik velem, hogy a sexuális aktus után, égő, viszkető érzést érzek a hüvelyemben, pedig maximálisan nedvesedik a hüvelyem az aktus során. Mégis utána fájó, viszkető érzést érzek a kis ajkakon. 1 éve szedek fogamzásgátlót (Yadine) , de ilyen problémák csak most jelentkeztek. Túró szerű, zöldes folyásom van, amitől napjában legalább 3xor tisztítom a hüvelyemet.Nem tudom, hogy baj-e, ha belülről is tisztítom ilyenkor magam? Másnap már nem jelentkezik annyi túrószerű folyás miután hüvelyzuhannyal tisztítom, mennyisége csökken. Menstruáció előtt is gyakran jelentkeznek a tünetek. Amikor kevesebb a sex és már túl vagyok a menstruáción akkor teljesen jól vagyok a folyásom normális.Egyenlőre még nincs lehetőségem orvoshoz menni.Kérem írna nekem egy vény nélkül kapható gyógyszert, amivel addig enyhíthetném a kellemetlen tüneteket.Ön szerint mi lehet a probléma? Van-e esetleg olyan dolog, amikre a fenti problémáim utalhatnak? Válaszát előre is köszönöm! Kellemes napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! Érzékletesen leírt tünetei valószínüsítik, hogy krónikus gombás fertőzése van. Fertőzést az egyébként hasznos hüvelyzuhany nem gyógyít meg. Vajon mért nem tud jelenleg nőgyógyászhoz menni? Recept nélkül csak a Canesten kombi kapható, ez is jó, de jó lenne egy vizsgálattal a tényleges kórokozót megállapítani. Ha gomba, szájon át receptre kapható egy szem kapszulát is be kéne venni, a visszaoltás elkerülésére a partnernek is. Bármilyen gyógyszert használ, elpusztul a hüvely védő tejsavbaktérium flórája, őket mielőbb visszatelepíteni recept nélkül kapható hüvelyi probiotikum kúpot vagy kapszulát érdemes befejezésül a használati utasíts szerint felhelyezni. Ha hüvelyt öblít, az tejsavas oldat legyen.

Kérdés: 2012. szeptember 17., 15:57; Megválaszolva: 2012. szeptember 18., 16:30
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?