Gyakori hüvelyi fertőzés

Tisztelt Doktor! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy már március óta szenvedek hüvelyi fertőzésektől. Első orvoslátogatásomnál vett kenetet ahol kiderült hogy candidám van és kaptam rá klion orálisan szedhető tablettát amitől sajnos rosszul lettem és kijött ott ahol bevettem. Visszamentem és hüvelymosást csinált. Rá egy hétre megint folyást tapasztaltam (világos zöldes, sárgás, enyhén viszkető) amire klion hüvelytablettát kaptam amit végighasználtam 10 napon keresztül. Két napig minden jó volt de ismét előjött így megint visszamentem és ismét klion hüvelytabletta 10 napod kúrát javasolt ill. hogy szabadtéri fürdőzések után vitagyn c hüvelykrémet alkalmazzak. Megint nem jöttem rendbe. A fehérneműimet törölközőimet főzöm. Olyan kérdésem lenne hogy mi a véleménye az elhangzottakról és hogy mit gondol a clopo cleaner jódos hüvelyöblítésről és a laktózos útókezelésről. Illetve hogy milyen rendszerességgel használhatnám. Előre is köszönöm a válaszát! Egy kétségbeesett nő.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hüvelygyulladás témában

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a szeméremtesti és hüvelygyulladás bármilyen tünetének jelentkezésekor nőgyógyászhoz kell fordulni. Helytelen szokás, hogy a nők orvosi diagnózis nélkül recept nélkül kapható kenőcsökkel, különböző füvekből készült ülőfürdőkkel, és más praktikákkal önmagukat próbálják kezelni, mert ez a gyulladások idültté válását, gyakori kiújulását, később pedig súlyosabb szövődmények kialakulását is okozhatja. A nem megfelelően kezelt hüvelygyulladás szövődményei közül elsősorban a kismedencei (petefészek) gyulladások, a méhen kívüli terhesség kialakulásának veszélye, valamint a meddőség emelhetők ki, terhesség alatt pedig gyakoribb az idő előtti burokrepedés, a vetélés és koraszülés, szülés után a gyermekágyi láz.

A problémájára szájon át szedhető gyógyszeres kezelésre van szükség.

Nőgyógyászati vizsgálat dönti el, hogy milyen kórokozó okozta a fertőzést, és ennek megfelelően mi legyen a gyógyszeres kezelés. Vitatott kérdés a partner kezelésének szükségessége. Trichomonas okozta fertőzés esetén mindenképpen szükséges a partner (ek) kezelése is; bakteriális és gombás fertőzés esetén ez vitatott, de különösen makacs vagy kiújuló fertőzések esetében javasolható.

Kérdés: 2012. szeptember 09., 10:16; Megválaszolva: 2012. szeptember 10., 15:18
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?