Gombás fertőzés

Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Néhány nappal ezelőtt a hüvelygomba jól ismert tünetei jelentek meg nálam, égő viszketés, kellemetlen folyás. Canesten Kombival kezeltem, ami hatásosnak mutatkozott, így nem foglalkoztam komolyabban vele, a tünetek enyhültek és szépen múlnak. Most, 4 nappal az én tüneteim jelentkezése után a párom is panaszkodott piros pöttyökre, kellemetlen, égő érzésre a pénisze végén. Gondolom a probléma forrása hasonló lehet. A kérdésem az, hogyha egyszerűen keni magát ő is a Canesten krémmel tünetmentességig az elegendő-e (Természetesen addig szexuális kapcsolat nincs közöttünk és nem is volt az első tünetek megjelenése óta) , avagy nem nyújt biztos megoldást és mindenképpen orvoshoz kellene fordulnunk a "ping-pong elv" elkerülése végett? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező! Ha tisztázott, hogy valóban gombás fertőzésük van, akkor csak azért is édemes orvoshoz fordulni, mert a mindkettőjük gyors és végleges gyógyulásához 1-1 Diflucan vagy Mykosist-Gyno 150-es szájon át bevett kapszulára is szükség van.E mellé a krémes és kúpos helyi kezelés is kell. A partner a gyakorlatban egyszerűen úgy is bekenhető, hogy a felhelyezett hüvelykúp ujtán 2 órával, amikor a kúp testmelegben kenhetővé olad, együtt vannak. Ez a legalaposabb bekenődést jelenti. Persze nem a kezdeti akut korszakban.

Kérdés: 2012. szeptember 02., 22:29; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 22:36
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után