Helicobakter fertőzés

Egy hónapja, bőrgyógyászati vizsgálatok során kimutatták a helicobakter ferőzést, melynek értéke 39. A háziorvos felírt antibiotikumot, melyet 4. het szedek, de a tünetem jelentősen nem javult még. Semmilyen gyomorproblémám még eddig soha nem volt, gyomorsav vagy hasonló. Most 8. hete csalánkiütés van a testemen, ezért kerültem a bőrgyógyászhoz. Ez a baktérium okozhat e csalánkiütést, a gyógyszerek szedése alatt már kellene csökkenni a kiütéseknek? Van értelme az antibiotikum további szedésének, már folyamatosan hányingerem van tőle? Vagy másfajtát kellene, erősebbet.?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza H. pylori fertőzés témában

A helicobacter-eradikáció 7-10 napos antibiotikus kúrát jelent, tehát a negyedik hete szedett antibiotikum a helicobacter kiirtására nem indokolt. A savcsökkentő kihagyását követően (legalább 2 héttel) érdemes lenne egy kilégzési tesztet végeztetni.

Kérdés: 2012. augusztus 14., 09:04; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 08:42
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után