Hepatitis B fertőzés mellett kell védőoltás?

Tiszteletem Véradó voltam de kizártak mert egy eredményem szerint hepatitis B -vel fertőzött a vérem. Eredmény Anti HBc Reaktív A bilirubin szintem 0-20, 6 helyett 21, 6 volt Háziorvosom kérte kivizsgálásomat mikor is kiderült minden eredményem negatív Bilirubin 14, 9 Hbsag negatív Anti Hcv negatív Párom eredményei is jók voltak nem kapta el. Kérdésem beadassam e a védőoltást? Nem gond e, hogy egy fertőzésen átesettnek beadják. Ha minden leletem jó miért nem adhatok vért? Gyereket vállalhatunk? Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hepatitis B témában

Kedves Kérdező!

Ha valaki átesett hepatitis B fertőzésen, nincs szüksége védőoltásra, ugyanis életre szóló védettsége van.

Azt, hogy valóban átesett egy ilyen fertőzésen, csak az bizonyítja, ha volt HBsAg pozitív lelete is.

Vért a jelenlegi törvények miatt nem adhat, amik úgy rendelkeznek, ha valaki a-HBc pozitív, nincs lehetősége véradásra. Ettől Ön még egészséges, a hepatitis B fertőzés döntő többsége spontán gyógyul.

A krónikus gyulladásba való átmenet rendkívül ritka, panaszokat és labor eltéréseket is okoz.

Célszerű minden évben csináltatni SGOT, SGPT, GGT (májfunkciós enzimek) vizsgálatot, ha ezek normálisak, minden további nélkül vállalhat gyermekeket.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. augusztus 04., 16:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 04., 20:46
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás
Tisztelt Doktor Úr! Március 7-én kaptam meg az első AstraZeneca oltást, mint krónikus beteg. Két héttel később pozitív lett a PCR tesztem, vagyis...
Astra zeneca oltás