Bárányhimlő eltérő méretű hólyagjai

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, 3. napja bárányhimlőm van, egyelőre nem kaptam rá gyógyszert, csak ha komolyabbra fordulna az állapotom. Testszerte jelentek meg a pöttyök, többsége kifejezetten nagy (kb. 3 cm) átmérőjű, míg a többi kicsi és nincs közepük. Kérdésem az lenne, mitől függ a pöttyök mérete, ill. a kisebbek is megnőnek? Ha igen, meddig fog tartani ez az állapot? Fel lehet gyorsítani a gyógyulási időt valamilyen készítménnyel? Válaszát várva Tisztelettel Kiss Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bárányhimlő témában

Kedves Kérdező!

A bőrelváltozások méretének nincs különösebb jelentősége. További teendőt az okozhat, ha esetleg a hólyagos kiütések befertőződnének. A betegség lefolyása körülbelül 2 hét, gyógyultnak akkor tekinthető, ha a hólyagokból kialakult pörkök leszáradnak, leesnek. A lefolyás ideje nem befolyásolható. Szövődménymentes esetben a bárányhimlő nem igényel különösebb kezelést, fontos a viszketés csökkentése, hogy a hólyagokat ne vakarja el, mivel azok maradandó hegeket hagynak. A bőrén levő kiütéseket ne kenje be semmivel és csak sima vízzel tusoljon le, ne használjon különböző kozmetikumokat.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 16., 12:26; Megválaszolva: 2012. július 17., 21:19
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid oltás
Tisztelt Doktor Úr! Március 7-én kaptam meg az első AstraZeneca oltást, mint krónikus beteg. Két héttel később pozitív lett a PCR tesztem, vagyis...
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel