szerologia

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Az volna a kérdésem hogy a szerológia hogyan képes megkülönböztetni egymástól olyan kórokozókat ahol ugyanazokra az antitestekre történik a szűrés? (pl igG és igM) . Mi történik akkor ha két ilyen típusú tünetmentes betegség is jelen van? Hogyan zárható ki az egyik, ill. hogyan erősíthető meg a másik fertőzés jelenléte? Azon vírusos megbetegedések esetében, melyekből lehetséges a teljes gyógyulás az antitestek a vírus kiürülése után is tovább termelődnek? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza szerológia témában

A szerológiai vizsgálatok specifikus IgM és IgG szinteket néznek egy-egy kórokozóra. Az antitestek tartósan magas titerben is jelen lehetnek egy-egy fertőzés után a lezajlott fertőzés és a gyógyulás ellenére is.

Kérdés: 2012. június 29., 17:58; Megválaszolva: 2012. június 30., 18:05
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció
Covid oltás
Astra zeneca oltás