Szifilisz szerű tünetek

1 hete fájdalmas nyirokcsomó duzzanat jelent meg a jobb inguinalis régióban majd a genitalis területen fájdalmatlan csoportos nedvedző plakkok-eroisok jelentek meg. Láz és levertség nem volt. A jobb inguinalis régióban adenomegalia. A csrotumon, a penisen multiplex 0.5 cm-es ovális infiltrált erodált erythemás plakkok, savószerű váladékozással. Ez állt a leletemen. Szifiliszen és herpeszen kívül mi okozhatja ezeket a tüneteket? Nagyon fájnak az ágyéki nyirokcsomóim, de csak az egyik oldalon, és testszerte előfordulnak fájdalmas viszkető kiütések, némelyek nedvedznek is. Partnerem nem volt ezért is furcsa. Gyógyszert eddig nem szedtem rá, castellanit és telvirant írtak fel rá, próbaként ha esetleg herpesz. Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza szifilisz témában

Tisztelt Kérdező!

A leírása alapján az elváltozás herpesnek felelhet meg. A kezelése a Telviran, amit kapott.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. június 24., 20:56; Megválaszolva: 2012. június 25., 12:01
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?