Ureaplazma

Panaszaim kb 2 eve kezdődtek, mikor osszekerültem jelenlegi párommal.Fehöres szinű folyásra panaszkodtam, törletvétel után megállapitották, hogy ureaplazma baktériummal fertőződtunk. Mindketten antibiotikumot kaptunk, ugyanez megismétlődött kb. fél évre rá. Most a p8rom kb. 3-4 hónapja panaszkodni kezdett közösülés utani fájdalomra a,, kalap,, tájékán.majd a kalap alatt feheres réteg képződött, es nehezen tudta a bőrt lehúzni, en voltam az megintcsak aki nőgyógyászhoz fordult, tisztitaskeppen ROSALGIN,, öblögetőt,, ajánlott a doktor úr, meg probiotikumot kellett vásárolnom.megintcsak ureaplazmát mutatott ki a törlet.Előfordulhat, ha már egyszer ki volt kezelve (kontrolltörlettel bizonyitható) visszatér magától a baktérium? A nőgyógyászom a gyenge immunrendszeremre háritotta a probléma okát.Véglegesen szeretnénk tőle megszabadulni, mire kell különösen odafigyelnünk, hogy ne térjen vissza az antibiotikum kiszedése mellett? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza ureaplazma fertőzés témában

Ha felmerül a fertőzés gyanúja, akkor tenyésztéssel, biokémiai módszerekkel mutathatóak ki a baktérium. A betegség 1-2 hetes antibiotikumos kezeléssel gyógyítható. A szexuális partner kezelése elengedhetetlen az újrafertőződés elkerülése érdekében.

Az egyetlen módja, hogy megelőzzük a fertőzést vagy újrafertőzést, hogyha minden egyes közösüléskor óvszert használunk, korlátozzuk a partnerek számát és rendszeresen részt veszünk szűrővizsgálaton.

Kérdés: 2012. június 19., 16:01; Megválaszolva: 2012. június 21., 00:04
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina