MRSA pozitívról mit érdemes tudnom?

Vashiányos és vérszegény voltam.4hónapig szedtem vastablettát (Maltofer) , majd vérvétel, és a vasam rendbe jött, de még mindig vérszegény vagyok, valamint ASO 252.Ezért a házi orvos beutalt fül-orr-gégészetre hogy ki kéne venni a mandulát.Fül-orr-gégészeten azt mondták hogy 252es ASOval nem indokolt kivenni, ezért vettek garatváladék mintát. Ma mentem az eredményért, és kiderült hogy MRSA pozitív.Kaptam gyógyszert (Avelox) 7napig kell szednem, majd kontroll, és azt követően mandula-műtét. A kérdésem az lenne hogy pontosan mi is ez az MRSA? Mi a különbség a fertőzött és a hordozó között? Mire számítsak? A gyógyszer használni fog e? Illetve hogy pontosan mit is csinál? Valamint hogy a mandula-műtét megoldaná e véglegesen a problémát? Eltűnne az MRSA? És hogy mennyire vagyok fertőző, el kell e különíteni? Minden érdekel ezzel kapcsolatosan, a fül-orr-gégész nem mondott sokat, csak hogy baktérium, és lehetőleg ne keressek rá interneten mert úgyis csak megijednék.Bevallom persze hogy rákerestem, és igen nagyon megijedtem annyi borzalmat olvastam erről. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza MRSA témában

Kedves Kérdező!

Az MRSA hordozás az MRSA jelenlétét és szaporodását jelenti valamely testtájon. MRSA hordozó az a személy (ápolt/egészségügyi dolgozó) , akinek nincsenek fertőzésre utaló tünetei, de egy vagy több testtájáról származó minta (pl orr, torok) bakteriológiai eredménye pozitív. Ez az antibiotikumérzékenységi vizsgálat eredménye alapján kezelendő. Utána célszerű kontroll vizsgálat elvégzése. Sikeres kezelést követően a hordozás megszűntethető. Az MRSA hordozó adott esetben fertőzőforrás lehet, ezért szükséges ennek kezelése. A mandulaműtét nem az MRSA hordozás megszüntetésére szolgál. Az MRSA fertőzés során a kórokozó általában a bőr sérülésén keresztül jut be a szervezetbe. Leggyakrabban sebfertőzést, bőr- és lágyrészfertőzést, a véráramba kerülve szepszist okozhat. A kezelési lehetőségek az antibiotikumrezisztencia miatt korlátozottak. Kórházi körülmények között kezelendő, a beteg elkülönítésével, számos higéniai előírás betartásával, mivel a többi betegre illetve az ápolószemélyzetre nézve is fertőző. Az Ön esetében a leirtak alapján MRSA hordozás áll fenn.

Kérdés: 2012. június 14., 22:06; Megválaszolva: 2012. június 17., 16:16
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?
CMV fertőzés hatása...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Terhességem 21.hetében (tavaly június) egy TORCH teszt aktív CMV fertőzést igazolt. CMV IgG/CLIA (Liaison):112,0 U/ml...