Moszkító

Tisztelt Dr. Nő/Úr! A kérdésem egy rokonom betegsége kapcsán érinthet engem. Emlőrák műtéten és adjuváns terápián átesett nő vagyok, ezért minden lehetséges fertőzési lehetőséget meg kell próbálnom kizárni. Az illető Dél-Amerikában primer maláriás fertőzést kapott, több hétig kórházban kezelték. Kérdésem: a kezelés után továbbra is hordozó maradt- vagy teljesen gyógyultnak tekinthető? Az első estben fennállhat-e fertőzés veszélye itthoni körülmények között, szúnyogcsípés által vagy ezt csak trópusi szúnyogok viszik át? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza malária témában

Kedves Kérdező!

A malária csak szúnyogok közvetítésével terjed. Magyarországon nem él az a szúnyog faj (Anopheles) , amelyik a maláriát terjeszti.

Kérdés: 2012. június 11., 17:02; Megválaszolva: 2012. június 12., 17:14
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
A malária gyógyítása
Nigériában élő ismerősömnél malária fertőzést diagnosztizáltak. A tünetek a múlt héten jelentkeztek, kapott gyógyszert rá, de nincs még jól A...
Mennyi idő után mutatható ki a...
Patkány által terjesztett betegség
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények