Clostridium difficile, segíthet-e a diéta

kb 2 hónapja kimutattaák a székletemből a clostridium difficile A-B toxint.Erős hasmenésem volt, és nagy mennyiségű nyák ürült a székletemmel. Szedtem tinidazol tablettát és most supplint. 2 hónapos gyógyszerszedés után még mindig pozitív a székletem. Hasmenésem nincs, csak nyákos időnként. Egyéb panaszom nincs. Valamilyen speciális diéta segítené a gyógyulásomat? Esetleg próbáljak ki másfajta gyógyszert? Az orvosom ajánlott egyféle gyógyszert (vankomycint) , de azt mondta csak kórházban adható, járóbeteg ellátáson nem. 2 kicsi gyermekem van nem tudom őket kire hagyni, de szeretnék már kilábalni ebből a betegségből. Ami igazából most már nem okoz panaszt, csak a székletemben van. Lehet esetleg súlyos szövődménye a betegségnek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza Clostridium difficile témában

Kedves Kérdező!

A Clostridium difficile fertőzöttség mindenképpen kezelendő, mert potenciálisan igen veszélyes lehet. A Vancomycin nem kapható patikai forgalomban, csak kórházban elérhető és ez a megfelelő gyógyszer a fertőzés kezelésére. Próbálja a területileg illetékes kórház belgyógyászatán illetve fertőző osztályán megbeszélni, hogy milyen módon kaphatná meg a kezelést. Ezen kívül probiotikum szedése is szóba jön.

Kérdés: 2012. május 30., 13:24; Megválaszolva: 2012. május 31., 21:28
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt