Miért rózsaszín a folyásom?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül egy hónapja vettem észre, hogy a folyásom színe és állaga megváltozott. Színe zöldes volt, állaga pedig darabos, túrós, és nagyobb mennyiségben folyt mint eddig szokott. Elmentem nőgyógyászhoz, aki megvizsgált kacsával, megállapította, hogy gombás fertőzésem van (Trichomoniasis és Candida) . A vizsgálat után felírt 4 féle gyógyszert: -Tinidazol-pol 500 mg, -Klion-D hüvelykúp, Fluconer és Pimafucin krém. A doktornő szerint ezt a zöldes színű gombafertőzést WC, fürdő-uszoda helyeken kaphattam el. A másik gondolata az volt, hogy ez a betegség már régebb óta a szervezetemben lappang és legyengült az immunrendszerem és ezért van ez a zöld folyás. A gyógyszereket szedem, ma van a második napja, a Fluconerből egyet én vettem be másikat a barátom. A Tinidazolból tegnap este bevettem 4 db-ot egyszerre ma pedig 2-t. A hüvelykúpot is használom. A problémám pedig az lenne, hogy ma este folyamán észleltem hogy nagy mennyiségben és nagy darabokban erősen folyik, és rózsaszínes árnyalatú. Ön szerint ez mitől van? Ennek ilyennek kell lennie? A gyógyszer dolgozik a szervezetemben, vagy pedig forduljak orvoshoz? Kérem adjon tanácsot kérdéseimre. Köszönöm: Alexandra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Alexandra!

A gyulladás miatt vérbő a hüvely, emiatt vérzékenyebb, az pedig, ha felhelyezi a kúpot, okozhatja a nyálkahártya sérülését, és vérzését. Ha a kúra után a gyulladás elmúltável jelentkezik panasz, pl. ez a rózsaszínes folyás, akkor menjen vissza kontrollra.

Kérdés: 2012. május 27., 22:53; Megválaszolva: 2012. május 28., 19:32
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?