Nyirokcsomó - Miért?

Tisztelt doktor úr/nő! Én egy 18 éves fiú vagyok. 181 cm magas vagyok, és 59 kiló. Az lenne önhöz a kérdésem, hogy normális-e ilyenkor, hogy a nyakamon (bal oldalt, ahol a háziorvos is szokta) ki tudom tapintani a nyirokcsomómat? Ha meg van dagadva a nyaki nyirokcsomó, az kívülről (pl tükörből) látszik? Szorongásom van, nem tudom, hogy az kiválthatja-e (szorongás miatti nyirokcsomó? ) de félek. Régen voltam lázas, mostanában nem voltam beteg. A stressz, vagy félelem is okozhatja, vagy teljesen normális, hogy ilyen vékony testalkattal ki lehet tapintani? Köszönöm a segítségét! Viktor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza nyirokcsomó témában

Több embernél kitapinthatóak megnagyobbodott nyirokcsomók anélkül, hogy ez kóros lenne, de hogy önnél miért nagyobbak, azt vizsgálat nélkül nem tudom megmondani. Érdemes elmenni vele a háziorvoshoz, mert fontos a tapintata, az elhelyezkedése, a száma, stb. A szerkezetük ultrahanggal is jól ellenőrizhető. A stressz nem okoz nyirokcsomó megnagyobbodást.

Kérdés: 2012. május 17., 14:56; Megválaszolva: 2012. május 18., 16:23
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?
CMV fertőzés hatása...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Terhességem 21.hetében (tavaly június) egy TORCH teszt aktív CMV fertőzést igazolt. CMV IgG/CLIA (Liaison):112,0 U/ml...