nyirokcsomó fájdalom

Tisztelt Doktorúr/nő! Másfél évvel ezelőtt begyulladtak a nyirokcsomóim (először a nyakamon, aztán a lágyékhajlatomban, a hónaljamnál) . Eléggé fájtak, ezért több vizsgálaton is jártam. Csináltak nyaki UH-t, az nem mutatott semmi kórosat, csak egy kisebb duzzanatot, mellkas rtg szintén semmit nem mutatott. Hasi UH kimutatta, hogy a lépem meg van nagyobbodva, így mononukleózisra gyanakodtak. Elmentem haematológiára, ahol csináltak vírustesztet is, de azt valamilyen okból, többszöri utánajárás után sem kaptam meg a leletemet, az pedig nem derült ki, hogy mi is volt a probléma. Egy normál vérvétel leletet kaptam, azon azt írták, rosszindulatú betegség nyomát nem látják. A gondom az, hogy a mai napig fájnak a nyirokcsomóim, főleg a lábaimban, és mindenféle külső hatásra (időjárási front, viharos szél pl.) csak még erősebben fájnak. Emellett a betegségek elején is jobban fájnak, és kicsit még mindig duzzadtak, főleg a nyakamon. Gyakran az ízületeimbe is nyilall a fájdalom. A kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet? Milyen probléma okozhatja ennyi idő után is, hogy fájnak ezek a nyirokcsomók? Egyáltalán, hova tudok még fordulni? Már viszonylag régiek a leleteim, de a háziorvosom nem igazán látja értelmét, hogy súlyosabb tünetek nélkül továbbküldjön bárhova. Előre is köszönöm válaszát! Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

A nyirokcsomók megnagyobbodása, fájdalma és a lép megnövekedése mindenképpen fertőzésre utal. Ennek kivizsgálása szükséges.

Háziorvosától kérjen Infektológiára beutalót (László Kórház) , ahol szakorvos tud foglalkozni kivizsgálásával.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. május 05., 20:44; Megválaszolva: 2012. május 07., 17:39
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?