Péniszgomba.

Kedves Doktor Úr / Nő. 12 - évvel ezelőtt az nélkül, hogy bármely hölggyel szexuális kapcsolatot létesítettem volna, apró piros, égő, viszkető, kiütés szerű tünetek jelentkeztek a péniszemen, amely azóta 1-2 évenként, rendszeresen ki ujjul. A tünetet (Canesten - oldattal) - kezelem, de ezzel csak ideiglenesen mullnak el a tünetek. Amit megfigyeltem: mindig szexuális együttlét után jelentkeznek ismét ezek a kellemetlen tünetek, pedig csak is tartós kapcsolatom van... A páromnak nincsenek panaszai... A kérdésem az lenne: Mit, vagy hogyan használjak a tünetek ismételt kialakulásának kizárása érdekében? Mitől alakulhatott ki nálam ez a betegség, csak szexuális úton terjedhet, vagy egyéb módon is? A párom veszélyben van - e, illetve meg fertőződhet -e ő is miattam? Végül: meddig nem feküdhetek le a párommal? A segítséget, vagy jó tanácsot előre is köszönöm...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza gombás fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Megfertőződhet a párja is, de a gombás fertőzés azokat veszélyezteti inkább, akiknél gyengébb az immunrendszer. Mivel önnél visszatérő fertőzésről van szó, javaslom, hogy ellenőriztesse vércukrát, mert ez akár egy lappangó cukorbetegség jele is lehet. Amíg tünetes, ne éljenek nemi életet, csak óvszerrel, és érdemes Lomexin krémet alkalmaznia. Párjának javaslok egy hüvelyi probiotikum kúrát.

Kérdés: 2012. május 04., 08:44; Megválaszolva: 2012. május 07., 08:39
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Veszettség fertőzés
Acute HIV?