• szallmonella

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2012.04.13-án kezdődött egy lázas, hasmenéses betegség a 23 hónapos kislányomnál. hányás nem volt. 1 hét alatt elmúlt, úgy, hogy ebből 3 napot kórházban voltunk. Vettek le széklet mintát, 1 hét után negatív eredménnyel. Utána egy másik laboratóriumban ( független) is elvégeztették a tesztet 1 mintából és ott pozítiv lett. Most még egyet le kell adnom. Kérdem én, hogyan lehet, hogy egyik helyen kimutatták a másik helyen nem 1 mintából? A leletre ráadásul nem azt a mintavételi időpontot írták rá, amikor is ténylegesen levették, a pozítív lelet szerint. A negatív lelet szerint az adatok jók. Mikor mi bementünk a kórházba, akkor másnap jött a szobánkba egy kisfiú, akkor ő neki levették a székletmintát és a mi pozítiv leletünkön van rajta az a dátum. Az én kislányomnak semmi baja nincs azóta, széklete normális, teljesen jól van. Ha most ez a teszt még is kimutatja és pozítv lesz, akkor mennyi idő, míg elmúllik. Mi antibiotikumot nem szedtünk. Csak normaflorát. Mi telefonon beszéltün annak a kisfiúnak az anyukájával, akivel a ygerekem bent volt 1 szobába a kórházban. Elmondása szerint az ő fiának, a kórház óta volt hányása, kiütése is. Nekem az agyanúm, hogy a mintákat még is összekeverhették. Én rendszeresen fertőtlenitek mindent a vágódeszkát az edényeket, hűtött. Mi az eljárás, ha az eredmény mégis pozítv lesz? Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel kérdező2012

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szalmonella témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy összecserélték a székletmintát, de az is lehetséges, hogy nem azonnal történt a leoltás, vagy közben nem megfelelő hőmérsékleten tárolták a mintát és ezért nem mutatták ki a kórokozót. Ha az ismételt széklet bakteriológiai vizsgálat pozitív eredményt ad és a gyerek panasz- és tünetmentes, akkor nem szükséges kezelni. Előfordul, hogy a fertőzés lezajlása után még egy ideig Szalmonella ürítő marad. A továbbiakban mindenképpen fokozott higéniai szabályok betartása szükséges. WC használat után mind a gyereknél, mind Önnél, ha még segítségre szorul, fertőtlenítő kézmosás szükséges. Amennyiben pelenkás még a gyerek, mindent fertőtlenítsen le, amihez széklet hozzá érhet.


        Kérdés: 2012. május 03., 20:14; Megválaszolva: 2012. május 06., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció