• Végbélgyulladás oka genitális herpesz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő Másfél hónapja a gombának hitt hüvelyi irritáció mellett hirtelen több tünetem jött elő. Megduzzadtak a nemi nyirokcsomók, vizeléskor fájdalmat éreztem a húgycsövemben és a végbélfájdalmak mellett fehér váladékos és véres lett a székletem. Hólyag nem jelentkezett. A háziorvos a több tünet ellenére csak a végbélgyulladásra írt Normix-ot, illetve labort kért, ami teljesen tökéletes volt. A nőgyógyászati problémák elmúltak néhány napon belül, a végbélproblémák azonban nem, 2 hét után végbéltályogom lett. Azt megműtötték, begyógyult, de a gyulladás és a széklet állapota nem változott. A gasztroenterológus gyulladásos bélbetegséget feltételezve Kliont és Cifrant írt, mindkettőből két dobozzal beszedtem. A végbéltükrözés végül azt mutatta, hogy nincsen hasonló problémám, de "a canalis analis nyálkahártya gyulladt és oedemas". A véleménynél még az anopapilltits szó szerepel, ami nem tudom mit jelent. Erre egy II-es aranyérkúpot írt fel, hogy az majd csökkenti a gyulladást és attól elmúlik, de másfél hét használat után nem változtak a tüneteim. Tehát fáj a végbelem és véres, nyákos a székletem. A gasztroenterológushoz már nem szívesen megyek vissza, mert nem tudja az okot és nem szeretnék újabb antibiotikumot szedni, mert szeretnék elmenni egy nemi betegségeket kimutató vizsgálatra. Én a genitális herpesz-re gyanakodtam, de lehetséges, hogy másfél hónapig tartana hólyagok nélkül? Egyáltalán a tüneteim alapján valószínűsíthető nemi betegség? Ha igen, akkor lehet kezelni legalább passzív stádiumra? Egy hónap múlva repülnék Amerikába 4 hónapra, ezért nagyon aggaszt, hogy ki kell hagynom a lehetőséget. A választ előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélgyulladás, vérzés témában

        Tisztelt Kérdező! Minden széklet után vegyen ülőfürdőt. A tartós panaszok miatt mindenképpen indokolt a szövettani mintavétel és a mikrobiológiai szakvizsgálat. Ezek nélkül nem lehet célzott kezelést indítani. A herpes sem zárható ki. Alkalmazzon probiorikus kúrát és étkezésében kerülje az egyszerű szénhidrátot. Alkohol- és dohányzási tilalom. A komplett kivizsgálást csak a gasztroenterológus tudja elvégezni. Menjen vissza egy ellenőrzésre.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 19., 19:56; Megválaszolva: 2012. április 20., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot