• Lyme-kór vagy nem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb. 23-éve kullancs csípett meg, melynek következtében piros, egyre táguló folt jelent meg a csípés helyén.Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak.mivel kb. 2-hónap után eltűnt.Nemrég olvastam valahol, hogy a Lyme kór lappangási ideje akár 20 év is lehet.Háziorvosomnak említettem, de nem tulajdonított jelentőséget a panaszaimra, melyek a következők:Gyalog 200 méter után fájdalom mutatkozik az alsó lábszáraimban.Lefekvéskor az összes lábizmom fáj beleértve az ízületeimet is.Bal kamrai fibrillációval és ritmuszavarral vagyok rokkantnyugdíjas 7_ik éve.Vércukrom, vérnyomásom gyógyszerek szedése mellett normális. Azt szeretném tudni, ez a végtagi fájdalom lehet -e a Lyme szövődménye, ill hol tudnám kivizsgáltatni magam, mivel a háziorvosomat nem érdekli az állapotom.Tisztelettel várom mihamarabbi válaszukat. Mohl László Veszprém 2012.04.11.

        Dr. Lakos András válasza a Lyme témában

        Panasza lehet érszűkület következménye. Ezt kell először kizárni. Ilyen hosszú lappangási idő nem fordul elő a Lyme betegségben, de egy vérvizsgálattal ez könnyen tisztázható.


        Kérdés: 2012. április 11., 13:02; Megválaszolva: 2012. április 12., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: