• HPV lehet? Mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/nő! (19nő) -ha a hímvessző végét aktus előtt megmossák/jól elöblítik az csökkent valamit a kockázaton? -hogy zajlik a vizsgálat? -hüvelyileg szűz nőn is végezhető? -megtudja az ember a vizsgálatból, milyen fajta a baj, vagy csak azt, hogy + vagy -? -milyen rákfajtákat okozhat a méhen és a torkon kívül? gyomor? -> ezek ellen hogy léphetünk fel? -kb egy évvel a fertőzés után a vírus kimutatható? a hosszú lappangási idő erre is vonatkozik vagy csak a tünetekre? -ha esetleg 1-1és 1/4 év után negatív (az első )teszt, akkor megnyugodhat az ember? vagy minden évben újra és újra el kell menni a lappangás miatt, kvázi egész életünk rettegés? - ha +, akkor mindenképp halálhoz vezet? -valóban létezik, hogy öngyógyulási folyamat megy végbe? -ha nem megy végbe, mennyit segít a gyógyszer? -a hpv szűrés vizsgálata csak a hüvelyben mutatja ki, vagy esetleg a szájban, stb is? -mitől lesz a férfiak 64%-a hordozó? ilyenkor a nő mindenképp + lesz? - a vizsgálat kimutat condylomát is? -ha az ember pozitív, lehet később gyermeke? -ha az új pár (férfi) megkapja, beteg lesz Ő is? -HPV dns tesztet ajánl vagy viro akitívot? melyik jobb, mit ajánl? -ha a férfi -elvileg- csak elem volt, akkor az javít a kilátásokon? - a 18 és 16-os típusból lehetséges a gyógyulás vagy mindenképp rák lesz? -időben ki lehet szűrni a rákot méh műtét nélkül? -időben felismerve a rákot is előfordulhat, hogy a nemi szerveket és a végbelet /"csak" valamelyiket el kell távolítani? vagy ilyenkor még gyógyítható? -mindenképp kialakul rák, ha az ahhoz tartozó hpv-t kapja el az illető? vagy meg lehet előzni? -igaz, hogy a méhnyakrák 100%-ban gyógyítható? ehhez mindenképp műtét kell? - 1 évvel az utolsó lehetségesen fertőző orális aktus után már ki lehet mutatni? vagy a lappangás miatt nem? ha nem, mikor lehet? -! halálos vagy nem? -p1, p2 p3? hány szint van? -eltűnhet a testből a vírus? -ha egy high risket kap el az ember, abból létezik spontán gyógyulás / a gyógyszer hat véglegesen? Köszönöm: B

        Dr. Pétervári László válasza a HPV témában

        A HPV vírusnak vannak úgynevezett magas kockázatú ás alacsony kockázatú törzsei.Ismert.hogy a méhnyakrák kialakulásában 16 és 18-as törzs vesz részt. A 8 és 11-es a condyloma kialakulásában ismert. Szervezet immunvédekezése képes védelmet biztosítani, a rendelkezésre álló védőoltások célzottan. Minél korábban felismerésre kerül annál nagyobb a gyógyulás lehetősége a méhnyakrák esetén, ezért lényeges az évenkénti szűrővizsgálat. Vizzel nem gyógyul, szájból és végbélből kis kimutaható adott esetben.P 5 szint van, de ma már nem ezt a besorolást használjuk a méhnyak cytológia értékelésénél, hanem a leíró ún.Bethesda értékelést. A vizsgálat adott helyről vett mintából történt DNS tipizálással történik.


        Kérdés: 2012. április 05., 05:19; Megválaszolva: 2012. április 08., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: