• nemi fertőződés - folyt.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dóra! nagyon köszönöm válaszát a felvetett kérdéssel kapcsolatban! Említette, hogy sem a kevert szennyesruha, sem a 'szájra puszi' nem fertőz, DE mi a helyzet akkor, ha volt a potenciális fertőzöttel orális aktus is? Feltételezem, a szájban is megtelepszenek a baktériumok, vírusok, melynek lehet oka a torokgyulladás-szerű érzés... Remélem, nem mutat ki semmit a garatból vett kenet, de mi a helyzet, ha a szájban is detektálják e mintából a fertőződést? Ekkor sem fertőzhetek puszival, csókkal, tüsszentéssel, nyállal? Szex most egy jó darabig kizárva, a terhesség előrehaladott állapota miatt... Bután hangzik, de nagyon cefetül érzem magam, tudom, ez nem mentség, probléma csak az, hogy egyáltalán nem jellemző rám (sőt! ) a csapongás! Ma voltam Bőrgyógyászaton, onnan átküldtek az Urológiára, ahol a vizeletmintám alapján azt mondták, nincs fertőzés. Holnap veszik a kenetet a Bőrgyógyászaton, remélem, többet megtudok... Amúgy Levofloxacint írtak fel. Ez csak húgyúti bajra jó, vagy valamelyik nemi betegséget is kezeli? Szép napot, üdvözlettel: K. Krisztián

        Dr. Veress Dóra válasza a nemi betegség témában

        Kedves Krisztián! Tételezzük fel a legrosszabb esetet: miszerint Ön megfertőződött az orális aktus közben. Ha az Ön nyála nem kerül a felesége szájába, és ott nincsenek sebek, akkor nem lesz baja. A szájra puszival nem feltétlenül jár együtt a nyálcsere. A levofloxacin egy antibiotikum, ami az egész testre kifejti hatását. Jól kezelhetők vele a húgyúti és a bőrfertőzések is. A gyógyszertájékoztató szerint sok baktériumfaj érzékeny rá, így a chlamydia is kezelhető vele. Ha a szájából kitenyészik más is, akkor változtatni fognak a kezelés menetén.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 28., 13:45; Megválaszolva: 2012. március 31., 23:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: