• Milyen nemi betegségek adhatók át szájra adott puszival?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! a különböző nemi betegségek (pl. szifilisz, condyloma, kankó, stb.) átadható-e szájra adott puszival? Vagy közös szennyeshasználat útján? Vagy egyéb, nem szexuális jellegű cselekmény által? Tudom, kicsit egyszerű a kérdés, nekem nagyon fontos, mivel feleségem állapotos (35. héten járunk), s 3 napja volt egy felelőtlen, védekezés nélküli kalandom.. Mea maxima culpa! Mai napon kezd fájni a torkom, fáj a fejem, lázas nem vagyok, a péniszemen látható jelek nincsenek, viszont a húgycsövem enyhén csíp, egyéb váladék nincs! Úgy tudom, hogy a kankó a kezdet kezdetén produkál ilyesmit! Vagy más nemi betegség is? Felesleges aggódnom? Tudom, még nagyon kezdeti az állapot, lehet, semmi bajom nincs, de rettenetesen aggódom a feleségem és a 2 éves kislányom miatt! Várom miahamarabbi válaszát! Üdvözlettel: K. Krisztián

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi betegség témában

        Kedves kérdező! A kankó (gonorrhoea) és a Chlamydia valóban 2-6 nappal a megfertőződés után már megmutatkozik fájdalmas, csípős vizeletürítés és húgyúti váladék formájában. Éppen ezért fel kellene keresnie a Bőr- és Nemibeteg Gondozót, hogy tenyésztésre mintát tudjanak venni. A nemibetegség kórokozói szerencsére elég rosszul tűrik a szabad levegőt és többnyire csak szoros nyálkahátrya kontaktussal terjednek, így nem fogja megfertőzni szájra puszival vagy szennyessel a családját. Viszont bárminemű szexuális aktussal megbetegítheti a feleségét, aki megfertőzheti a születendő gyermeküket!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 26., 17:40; Megválaszolva: 2012. március 28., 00:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: