• ASO 854 U/ml

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Nemrég csináltak nekem egy teljes vérképet, aminek az eredménye: ASO 854U/ml Eosinophyl:6, 6 süllyedés:22 HDL-cholesterin:2, o9 Elküldtek góckutatásra, füll-orr gégészet negatív, fogorvos negatív! Mi lehet a probléma és hogyan tovább? Mielőbbi válaszát nagyon köszönöm! R Zs

        Dr. Szanyi Andrea válasza a AST témában

        Kedves Kérdező! Az emelkedett ASO vagy AST érték Streptococcus okozta bakterialis fertőzésre utal. Vizeletvizsgálatot mindenképpen javasolnék, mivel glomerulonephritisben is megemelkedhet a szintje. Amennyiben itt sem igazolódik eltérés, elképzelhető, hogy Önnél már lezajlott egy Streptococcus fertőzés és az ASO értéke még nem normalizálódott. A Streptococcus fertőzés antibiotikummal kezelendő. A vizsgálat ismétlése az előző vizsgálatot követően 3-4 héttel mindenképpen javallt.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 21., 21:53; Megválaszolva: 2012. március 26., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: