• mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb 3-4 hete nagyon sokat szédülök, gyenge vagyok, kimerült.Sokszor van hányingerem is. Orvoshoz fordultam, aki egy 5 napos, B vitaminos injekció kúrát írt fel. Ez sem igazán segített. A vérnyomásom is szinte mindig alacsony, ( 80-90/50-60, ) a pulzusom nyugalmi állapotban is 80-100 körül van. Naponta 8-9 órákat alszom, 2 liter folyadékot iszom meg. Rendesen eszem, kétnaponta 40 percet tornázok, hetente egyszer-kétszer eljárok kocogni, sokat biciklizem. Tavaly fél évig vastablettát kellett szednem, vashiány és vérszegénység miatt. Október végén voltam újra laborban, akkor normális volt a laborleletem. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! 20 éves korban mindig az első tisztázandó kérdés, nem vár e valaki gyermeket. Ha nem, megvan a szédüléses panaszok kivizsgálásának a menete: labor, gégészet, szemészet, neurológia, reumatológia. A vérszegénység is okozhat ilyen jellegű panaszokat, de gégészeti oka is lehet: pl.:krónikus arcüreg gyulladás, az egyensúlyozószerv betegsége, vírusfertőzés. Szemészeti ok: szemüvegre van szüksége, stb. Ha nem múlnak panaszai, kérjen háziorvosától részletes kivizsgálást. Ha minden vizsgálat negatív eredménnyel zárul, meg kell vizsgálnia, milyen az Ön teherbíró képessége, stressz-tűrő kapacitása, és ehhez hogyan aránylik leterheltsége. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. március 21., 16:46; Megválaszolva: 2012. március 24., 00:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: