• Rozsahimlo

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jo napot kivanok! Szeretnem tudni hogy ha elkaptam a rozsahimlot es egy orvos is megerositette ezt... de nem jott ki 3 napig csak par halvanyabb folt felul majd 4ik nap kezdett pirosodni a hasam is! ilyen esetben mit kel tenni? ha nem jon ki elegge? mikor fog igy elmulni? mennyi ideig kel bent uljek?

        Dr. Rákóczi Éva válasza a rózsahimlő témában

        Tisztelt Uram! Egyes esetekben a fertozest nem a tankonyvi formaban jelentkezik, foleg nem felnottkorban. A tünetek körülbelül 14-21 nappal a fertőzés után kezdődnek. A betegség első jele a nyakon és a tarkón lévő nyirokcsomók duzzanata. Körülbelül 1 nap múlva jellegzetes kiütések alakulnak ki, és mintegy 3 napig tartanak. Az arcon és a nyakon kezdődnek, és hamar átterjednek a törzsre, a karra és a lábra. A kiütés megjelenésével együtt a bőr halványan kipirul, különösen az arcon. A lezajlas utan mar nem jelentkezik ujabb, emiatt nem kell a lakasban ulnie.


        Kérdés: 2012. március 19., 17:02; Megválaszolva: 2012. március 23., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.