mikor lehetek újra biztonságosan a barátnőmmel?

Kedves Doktor Úr/Nő! Kb 3 hónapja összeszedtem valahonnan a bőrgyógyász szerint uszodaszemölcsöt az alhasi és nemi tájékra (1 mm-nél nem nagyobb gömbszerű, bőrszinű fájdalommentes zsírfényű gömböcskék) , amit az sztk-s bőrgyógyász 2 hetente lefagyaszt. A lefagyasztottak nem újulnak ki, viszont újak folyamatosan jönnek, amiért a bőrdoki felírt immunrendszer működését fokozó gyógyszert, ezt 2 hete szedem, most nem látok újat, de 1-2 fél mm-es nagyságút mindig találok... Azóta nem voltam együtt a barátnőmmel, nem akartam megfertőzni, kérdezem, hogy mikor lehetek újra együtt biztonságosan a barátnőmmel? Várom megtisztelő válaszukat!

Dr. Stehlich Gábor válasza vírusos szemölcs témában

Tisztelt Kérdező!

Népiesen ez az uszodaszemölcs. A rendes neve: Molluscum contagiosum.

A vírus lappangási ideje 8-10 hónap is lehet. Ha vannak látható elváltozások, akkor fertőz. Ha még nem látszik, de ott van, akkor is.

Ha már nincs egy db. sem, akkor elméletileg 2-3 hét után lehet próbálkozni.

Tisztelettel. Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. március 17., 19:33 ;Megválaszolva: 2012. március 19., 15:45
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Vírusos szemölcs
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Férjem nemi szervén a bőrgyógyász vírusos szemölcsöt talált.Condyline ecsetelőt és isoprinosin tablettát kapott.5hét...
Comb és herezacskó között és...
Hónaljamnál és a nyakamnál egy-egy darab logószemölcs van. Szoktam borotválni a hónaljamat, de általában a szemölcs körüli részt kiszoktam...
Visszatérő szemölcs
Tisztelt Doktor úr / nő! A következő problémával fordulok Önhöz: Van egy 8 éves fiam akinek a tenyér felső részén és a sarkán állandóan...
Anyajegy vagy szemölcs?
Jó napot kívánok... Nekem olyan kérdésem lenne, hogy pár hónapja arra lettem figyelmes, hogy a nemiszervem feletti hasi részen egy 2mm nagyságú...
Toxoplasma