• Mi lehet a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Tavaly ősszel egy erősebb nyári megfázást követően (légkondi miatt) szövődményként pajzsmirigy gyulladást diagnosztizáltak nálam. 5 hónapig szedtem Medrolt (4 mg), mire elmúltak a fájdalmas tünetek (jelentős megnagyobbodás nem volt, göböt találtak az UH vizsgálaton, magas láz, hajhullás, fogyás, száraz bőr jelentkezett, a CRP értékem 100 felett volt, a TSH értékeim a normál tartományban voltak, de ingadozások fellelhetőek voltak). Idén februárban ismét nagyon lebetegedtem, antibiotikumot is kaptam (Fromilid 250 mg). A tavaly nyári betegség óta azonban az alábbi tünetek még mindig fennállnak: hajhullás, száraz bőr, állandó fáradtságérzet, zsíros, pattanásos mégis hámló arcbőr, erős hüvelyi folyás. Az utóbbi időben figyelmes lettem izületi fájdalomra is a könyök, térd, váll és csípő területén is. Jellemzően bedugul az orrom (főleg este, éjjel, néha alig érzem az illatokat), s az orromból a garatba elég sok hurutszerű váladék folyik vissza... Lázam nincs, de az általános közérzetem jellemzően nem jó. Kérem segítségét, hogy milyen irányba induljak el a fent leírtak alapján? Köszönettel: Newsee

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Panaszai összetettek. Először is mindenképpen javasolt a pajzsmirigy működés vizsgálata, ha az előző vizsgálat nem az utóbbi hónapokban történt, hogy a hajhullás, fáradtság, száraz bőr hátterében nem áll-e fent a pajzsmirigy alulműködése. Az orrdugulás, váladékozás hátterében idült arcüreggyulladás is állhat. Keressen fel orr-fül-gégészt, illetve csináltasson általános laborvizsgálatot. Hüvelyi folyás miatt keressen fel nőgyógyászt. Lehet, hogy ez a korábbi antibiotikum szedésének következménye. Ízületi panaszait gégészeti, nőgyógyászati góc is okozhatja.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Itt kérdezhet

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 14., 10:22; Megválaszolva: 2012. március 22., 06:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: