• Indokolatlan nyirokcsomók!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Úr! 26 éves lány vagyok. Kb. 3 évvel ezelőtt nyirokcsomókat észleltem magamon (hónalj, ágyék, nyak). Elmentem orvoshoz, ahol labort kértek, nem találtak semmi kórosat. Viszont igazolódott, hogy valóban vannak reaktív nyirokcsomóim. Azóta a panaszaim kimondottan a nyaki részre összpontosultak, csak a nyakamon érzek fájdalmas nyirokcsomókat, mikor jobban, mikor kevésbé fáj.Voltam vele gégészeten, fogorvosnál, pajzsmirigy ultrahangon(Pajzsmirigyemben találtak göböt, hol kisebb, hol nő picit, de nem találják kórosnak), hemataológiai laboron, de sehol nem találtak eltérést. 1-1, 5 cm-es reaktív nyirokcsomók, ez áll az ultrahangokon.De igazából sehol sem foglalkoznak vele. Kicsit aggódok, hogy esetleg komolyabb probléma állhat a háttérben. Mi lehet az oka, hogy évek óta nem húzódik vissza? 2004-ben átestem Pfeiffer féle mirigyláz betegségen. Állhat ez a háttérben? Merre lenne érdemes tovább indulni? Nagyon nyugtalanít, hogy még évek múlva is panaszt okoz. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Egy tanácstalan lány

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyirokcsomó témában

        A Pfeiffer-féle mirigyláz után sokaknál maradnak nagyobb nyirokcsomók testszerte, ha az ultrahang, a fogászati, fül-orr-gégészeti kivizsgálás is negatív, nyugodjon meg, ezek a régi betegség maradványtünetei lehetnek.Ha nőnek vagy új csomó jelenik meg, akkor kivizsgálás szükséges.


        Kérdés: 2012. március 08., 14:21; Megválaszolva: 2012. március 12., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: